7 soorten echte dennenkerstbomen voor de feestdagen - kerstboomthuisgeleverd.nl

7 soorten echte dennenkerstbomen voor de feestdagen

De boom optuigen is een spannend moment dat de start van de kerstperiode aangeeft. Veel gezinnen hebben een traditie om levende bomen in hun huis te gebruiken – er is iets zo speciaals aan de geur en sfeer van een levende echte kerstboom waar een nepboom niet tegenop kan.

Er zijn veel soorten echte kerstbomen om uit te kiezen en elk heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Als je op zoek bent naar een lange en magere boom, dan is een Balsam Fir een goede keuze. Een douglasspar heeft echter meer een piramidevorm. Gebruik deze gids om de perfecte pasvorm voor uw huis te vinden.

Fir Kerstbomen

Sparren zijn een van de meer dan 45 soorten groenblijvende bomen. Wintergroene bomen zijn een populair type kerstboom omdat ze hun blad het hele jaar door behouden. Er zijn veel soorten sparren en hoewel ze allemaal op elkaar lijken, groeit elk type op een specifieke locatie en heeft het een unieke kleur en vorm.

Nobele spar – De nobele spar is een geweldig soort kerstboom vanwege zijn sterke geur, die veel mensen associëren met de kerstperiode. De sterke takken zijn ook perfect om te decoreren. De nobele spar groeit in de Pacific Northwest en heeft een donkergroene kleur.

Douglasspar –  De Douglasspar, zoals hierboven vermeld, heeft een grote piramidevorm die zeker een statement zal maken in elk huis tijdens Kerstmis. Bijna de helft van alle kerstbomen in de Verenigde Staten groeit voornamelijk in de Pacific Northwest en bestaat uit Douglassparren. Douglassparren zijn zeer gewild vanwege hun donkergroene kleur, seizoensgeur en volle body.

Balsemspar –  De balsemspar is een van de meest geurige kerstbomen te koop. In tegenstelling tot sommige van zijn familieleden, heeft de balsemspar meer een kegelachtige vorm en groeit hij van Noord-Alberta tot in Pennsylvania. Als u op zoek bent naar een kerstboom die in een krappe hoek past, zal deze boom de snede maken.

Fraser Fir –  De Fraser-spar lijkt qua kleur, vorm en aroma sterk op de balsemspar, maar heeft een lichtere toon dan de naalden. Terwijl de balsemspar voornamelijk in het noordoosten groeit, groeit de Fraser-spar op hoogtes boven 4.500 voet in de zuidelijke Appalachen.

Grand Fir –  De grand fir heeft een robuust lichaam en geelachtige groene naalden. Net als zijn familieleden geeft het een sterke geur af. De grote spar groeit van British Columbia, door Montana naar Noord-Californië. Dit type kerstboom is populair bij gezinnen in het binnenland. (Niet beschikbaar in 2020)

Canaan Fir –  De Canaan-spar is een kruising tussen de balsem- en Fraser-sparren en is relatief nieuw op de kerstboommarkt. Dit type kerstboom heeft een rijke groene kleur, een medium geur en sterke takken om te decoreren. Je kunt Canaan-spar zien groeien in de bergen van West Virginia.

Concolor spar –  Concolor spar heeft een groot, rond lichaam en een blauwachtige groene tint op de naalden. Veel mensen noemen de concolor-spar een “witte spar” vanwege zijn uiterlijk. Dit type kerstboom komt oorspronkelijk uit het westen van de Verenigde Staten.

Je vindt al deze fantastische dennenbomen deze feestdagen bij kerstboomthuisgeleverd.nl. Het kan zijn dat u dit jaar uw boomhoogte moet verkleinen, aangezien bomen van meer dan 3 meter hoog zeer schaars zijn.